tisdag 19 april 2016

Jakten på den perfekta glutenfria tekakan pågår

Jag har bestämt mig för att konkurrera ut Hans&Greta:s glutenfria tekakor här på hemmaplan. Men vägen dit är lite guppig. Glutenfritt är inte helt lätt. Är ovän av tillsatser och tokigheter men i den glutenfria världen finns många mixer och vi testar lite olika här hemma. Idag finns många naturliga alternativ så kommer dithän med tiden också. Majsmjöl, gf havremjöl, bovetemjöl, rismjöl osv. Doves Farms naturligt - men tyvärr ej ekologiska- mjölblandning är helt okej.

Men just nu testat Lailas Gula mix och det verkar vara helt okej faktiskt.


4 dl havregryn läggs i blöt över natten i 5 dl mjölk.

25 g jäst
150 g smält smör
1 tsk salt
1 msk sirap
1 burk lätt-kesella (enda sorten utan smak ica nära hade)
2 msk pofiber
7 dl Lailas gula paket med mix
1-2 dl mix till utbakningen

Blanda alla ingredienser till en lös gegga. Jäs till dubbel storlek, ca 1,5 timme.
Dela degen i 10 delar och platta ut och lägg på plåt. (jag gjorde riktigt platta kakor så de skulle gå in i nyinköpta brödrosten för glutenfritt här hemma)
Jäs i 30-40 min
Pensla med uppvispat ägg.
Grädda i 200 grader ugn i ca 10 minuter.



Inga kommentarer: