En lite glassig biskvi bakad på 200 g mandelmjöl, lite florsocker och tre äggvitor.
Istället för smörkräm som fyllning valde jag att testa dumlefluff på 3 dl laktosfri vispgrädde och 200 g hackad dumlekola. Värm grädden långsamt på medelvärme, ej koka! Smält ner dumlen och rör. Låt stå i kylen till nästa dag, vispa så hårt som möjligt och bred den på de avsvalnade mandelkakorna. Jag gjorde ungefär dubbelt så mycket fluff som behövdes... men det visste jag inte då förstås.
Ställ i frysen några timmar, smält god choklad och lite rapsolja över ett vattenbad och doppa kakorna hastigt. Skaka av och ställ in i frysen. Smidigt att ta fram så många som behövs.
Det är nästan synd att kalla kakan för biskvi då den dels inte är så söt och dels blir ganska rinnig men som ett alternativ så varför inte?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar