tisdag 23 juli 2013

Sytt lite mer

Äntligen har jag funnit tid, ork och lust att sy igen! Här är lite mer av det jag åstadkommit senaste tiden:



Sydde ett litet linne i sista bil/buss-tyget och fick önskemål om matchande shorts så det fick bli med enfärgade revärer i sidorna för att få det räcka till. Mudden på shortsen lite snabblösning men det funkade bra då de var precis i storlek åt damen som skulle ha dem. Storlek 98, linnet från Ottobre 03/2013.

Bomullsklänning som på bilden är ofållad. Fick tas ur lite mer i halsringningen då det var lite väl tight där så får hoppas det blev bra. Mönster från Allers Veckotidning och tyg från second hand.


Testade att sy Singoalla-klänning i bomullstyg men det var ingen hit, blev för trång att ta på. Egentligen tunt, mjukt tyg till lapptäckesteknik, utmärkt till liten flick-klänning om än i annan modell. Mönstret från start liten tunika med muddar från Ottobre, 03/2013 men omgjort både i storlek, längd, hals och ärmar.



Trikåklänning av gröna tygresterna med hästar som bäraren gillade skarpt visade det sig. Kompromiss med det vita tyget till underdelen men det blev rätt bra ändå, framför allt blev det en klänning med hästar! Om än opraktiskt med vitt. ;) Mönster från Allers igen, samma som ovan. Mudd som bandkantning.



Med sådan liten en som hejarklack så använde såklart faster de allra sista tygdelarna till en bil-klänning också. =) Skarven i ärmhålan bryr man sig inte om när man är blott två år gammal när det finns BILAR på klänningen! 



Höstens garderob inplanerad, nu ska faster testsy svarta tights, svart kjol och orange t-shirt med bilar och bussar på och skicka till lillan så får vi se vad mer vi syr av denna underbara hög med jersey-tyger. Det rosa lilla uggletyget tror jag dock får lov att bli en liten singoalla-klänning av, det är helt oemotståndligt. =)

Avslutningsvis lite pelargoner från balkongen:

Rosenknopp Appleblossom från Odla.nu


Blue Wonder och Picotee Pink också från Odla.nu


Fagra Miss Mc Kinsey

Klarröd orangeskimrande hette denna zonal på tradera.

Picotee Pink igen.

Min lilla oas.


2 kommentarer:

Karin sa...

Hejsan! Tack för den jättegulliga kommentaren du lämnade hos mig, alltid kul och ännu roligare att du gillade min beskrivning. Kul att hitta till din blogg också och se allt fint du sytt och härliga pelargoner. Lycka till med virkningen.

Livsresande sa...

Tack själv Karin!