Jag beslutade att blötlägga havregrynen i vatten, det stod nämligen inte i vad och hur mycket i recpeptet... men hällde i lite vatten, lite lagom så att havregrynen skulle kunna suga upp dem... ren chanstagning med andra ord.
Receptet är detta:
1 kg havregryn läggs i blöt över natten
Dagen efter blandar man följande med havregrynen:
1 paket jäst
1 tsk salt
4 msk socker
500 g smör
½ liter mjölk
Sen tillsätter man 3 tsk hjorthornsalt och 1 påse vetemjöl.
Degen ska jäsas, kavlas ut och man tar ut runda kakor med ett mått.
Jäser brödkakorna och gräddar sen 10 minuter i 225 grader varm ugn.
Tekakorna blev jättegoda och är framför allt mumsiga till julskinkan!
Och jag måste väl ha gjort ganska rätt ändå för det blev mindre än 1 dl vetemjöl kvar... :-)
Må gott,
Marie
2 kommentarer:
Dom där såg verkligen aptitretande ut, ska ta och skriv ut ditt recept, går ju inte att baka med 4 st brutna revben..men längre fram så..önskar en skön kväll, kram
De blev ju jättefina. Mumisigt! Tror jag kan gissa var i Skaraborg du bor. Är själv Skaraborgare på drift. Just nu sitter jag vid Vätterns södra ände. Men som du nog vet bor jag annars i Provence.
Skicka en kommentar