Recept - Dansukker
Provade att blogga via Dansukker:s hemsida där det finns recept som verkar både enkla och bra. Ska provbaka deras brytbröd senare idag. Men hur skoj är det att blogga med en mening som den ovan... Trodde att det skulle bli bild och recept i inlägget ja! Ha ha, det är skoj med internet ibland! :) Jag får klistra in det som vanligt när nu inte Dansukker lyckades med det! :))
Brytbröd i Långpanna, 24 bitar.
Ingredienser
25 g matfett
4 dl vatten
1/2 dl Dansukker Brödsirap
50 g jäst
5 dl grovt rågmjöl
ca 5 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 tsk malda pomeransskal
25 g matfett
4 dl vatten
1/2 dl Dansukker Brödsirap
50 g jäst
5 dl grovt rågmjöl
ca 5 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 tsk malda pomeransskal
1. Smält matfettet i en kastrull. Häll i vattnet och sirapen. Värm till 37º (fingervarmt). Lös jästen i degspadet.
2. Blanda mjölet och kryddorna i en skål.
3. Häll i degspadet, knåda degen. Tillsätt lite mer mjöl om den är kladdig.
4. Låt jäsa i 20 minuter.
5. Sätt ugnen på 225º.
6. Arbeta degen smidig och seg på bakbordet.
7. Smörj en långpanna och kavla ut degen i den. Skåra 24 rutor i degen med en kniv.
8. Jäs i ytterligare 20 minuter. Grädda brytbrödet mitt i ugnen ca 15 minuter.
9. Låt brytbröden svalna under en bakduk på galler.
2. Blanda mjölet och kryddorna i en skål.
3. Häll i degspadet, knåda degen. Tillsätt lite mer mjöl om den är kladdig.
4. Låt jäsa i 20 minuter.
5. Sätt ugnen på 225º.
6. Arbeta degen smidig och seg på bakbordet.
7. Smörj en långpanna och kavla ut degen i den. Skåra 24 rutor i degen med en kniv.
8. Jäs i ytterligare 20 minuter. Grädda brytbrödet mitt i ugnen ca 15 minuter.
9. Låt brytbröden svalna under en bakduk på galler.
Ha en trevlig insnöad lördag!
/Marie
1 kommentar:
Det hörs gott ut. Det blir ingen bakning för min del på ett tag. Prover återigen att äta LCHF-kost och där är bröd, ris, potatis bannlyst.
//Marie
Skicka en kommentar