söndag 21 mars 2010

Landskap och loppisar


God söndag!

Igår var det åter igen loppisdags! Denna gång gick färden till Hjo, en liten loppis på 'Park' - men visst gick det att fynda där :) Äkta loppisar är skojigare än de fasta som alltid är på plats och som oftast är lite dyrare. De här tillfälliga, om än återkommande, loppisarna där man kan hyra bord som privatperson är mycket roligare! Och självklart större möjligheter till att fynda... såg bland annat en hushållspappershållare i gjutjärn för 30:-. Har absolut ingenstans att ställa den så köp blev det ej - men se och njuta är en av de roliga sakerna med loppis ju! Och glada människor inte minst! En jättestor porslinsgås från Skåne flirtade hårt med mig - så fin... men jag stod emot :) Mitt sällskap trillade dock dit så jag lär återse den ståtlige herrn igen framöver. 40:- bytte hand.


En av de första ting jag "ramlade över" var ett par bruna pizzatallrikar... synd de inte var blå tänkte jag. Därnäst dök de blå upp! :) Fyra stycken jättetallrikar som jag absolut inte vet var jag ska göra av - som troligen inte går att diska i maskinen.... men som jag ändå tittat efter ett tag för pizza är inte gott att äta ur kartongen... hur praktiskt det än må vara. Usch. Och priset? Jo, 20:-. För alla fyra. Precis så skoj att handla som det bara kan vara på loppis! :)


Innan vi skulle gå fick jag äntligen syn på en trana som jag ville ha. Jag bor i Västergötland, Västra Götaland och landskapsdjuret är tranan. Förståeligt för tranan är närvarande från det att våren börjar komma och hela sommaren framåt. Den enorma mängden tranor vid Hornborga sjön är det vi firar in våren med och numera är det ingen vår utan att ha besökt tranorna minst en vända! Första tranan kom dessutom i tisdags! :)

Jag har bott i flera olika landskap och de olika blommorna och djuren sätter sina spår i minnena man skaffar sig där och då. Sörmland har sina ljuva näckrosor som trasslar in sig bland benen när man badar i små sjöar på sommaren.... Halland har de underbara vilda ginstarna som blommar vid vägkanten om våren (bilden lånad på internet), Gotland har murgrönan som slingrar sig grön alla årstider kring de gamla byggnaderna och ringmuren. Västergötland har sin ljung som lyser rödlila överallt om hösten.


Alla dessa igelkottar på Gotland, tranorna här i Västergötland som ofta är omkring oss. Men i Sörmland har man fiskgjusen som landskapsdjur och den har jag inget förhållningssätt till... skulle kunna tänka mig att kustsidan av Sörmland mer känner sig hemma med denna fågel.... Halland har sin lax. Just Halland förknippar jag inte med lax utan med koltrastar så där blev något fel.... men laxarna är närvarande lite överallt ändå... Laxivalen till exempel... :) Men mer lax har jag nog sett här i Skaraborg för all del... fiskodling, stora fiskemöjligheter där sportfiskarna håller till året om i vacker natur.... :)


Nåja, här är det Tranan som gäller och nu äger jag också en trana. Eftersom tranan hittades i sällskap med en knölsvan så fick självklart båda följa med hem! :) På vägen till loppisen såg vi nämligen en flygande sådan mitt i den soliga morgondimman... alldeles alena. Ett sådant där magiskt ögonblick som snabbt går förbi... inte en chans att hinna ta fram kameran.... men väl bevarat ändå.

Fy sjutton att man inte kan gå på loppis på söndag eftermiddag här. Det är verkligen en sak jag saknar från Halmstad. Ett mycket trivsamt nöje jag skaffade mig där. Lyckliga ni söderöver där folk har förstått den sanna njutningen av livet en slö söndag eftermiddag! :)

Lampjakten går vidare. Nu lutar det åt den höga vita lampan som skulle passa bra på en byrå i en av hallarna... :) Vill gärna fundera lite liksom... Desto mer rätt blir det när det väl blir...

Tycker de här lamporna passar bra hemma hos Pysseltanten! :)

Det här är nog vinnaren till sovrummet.... :) Foten helt ok pris på 275:- men skärmen kostar 315:- så inte rusar jag och handlar inte... :) Samma tyg som i mina gardiner... frågan är ju om det inte vore värt att drapera en egen skärm med tyget... Vi får se.

Så söt kanna i mitten... tog bilden förra lördagen på loppis i Falköping... :)

Hade jag haft en tallrikshylla hade köpet varit självklart! :) Så fint fat! Även detta fanns i Falköping.

Är man i Hjo är ett besök på Hem&Hobby en självklarhet. Jag blev dock sur där för inget av det jag skulle köpa fanns och inga tyger jag ville ha. Men det blev billigt besök i alla fall. :-/ Lite bredvid fanns dock ännu en butik med tyger som jag aldrig besökt tidigare. Där fanns det tyger i hög kvalitet, trevlig personal och en riktig skattkista. Och därifrån gick jag med det mest fantastiska gardintyg till vardagsrummet... så rätt! Bilder kommer när jag sytt och hängt upp... vilket nog tar lite tid men det blir klart när det blir klart.

Må gott, ha en fin vecka!
Marie


1 kommentar:

pysseltanten sa...

Halloj där, vännen...=)
Tänkte att nu måste jag kika in, inte kan det stämma att du inte gjort nåt inlägg på tre veckor...meeen SIII de kunde de...=))
Finfina lampor har du hittat till mej oxå....=)) härligt med bloggvänner...
Hoppas allt är väl med dej...
Många vårkraaamizar Git